fbpx

Wat het verbouwen van je huis jou kan leren over je mindset

Mensen vragen regelmatig aan me om uit te leggen wat ik doe. En ja, dan zeg ik wel dat ik mensen help om een sterke mindset te creëren, maar het blijft een uitdaging om hier de essentie van mee te delen en om duidelijk te maken hoe belangrijk dit wel niet is..

Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een metafoor die heel mooi in kaart brengt hoe belangrijk het effectief is om voor jezelf een krachtige mindset te creëren.

In dit geval is m’n metafoor dus : het verbouwen van een huis 😊. Hoe toepasselijk voor ons Vlamingen die een baksteen in de maag hebben.

Ik kijk énorm graag naar ‘Ik vertrek’. Je weet wel, je hebt er een Nederlandse en een Belgische versie van. De Nederlandse bestaat al véél langer dan de Belgische. ‘Ik vertrek’ volgt elke week opnieuw een gezin die de sprong waagt en een nieuw leven wil opstarten in het buitenland en toont heel mooi in beeld hoe ze aan het avontuur beginnen en waar ze concreet tegenaan lopen. Heel vaak gaat dit gepaard met gigantisch grote verbouwingswerken om het pand van hun dromen te kunnen creëren.

Een aantal weken geleden toen ik één van de herhalingen aan het bekijken was, toonden ze het verhaal van een vrouw die zonder haar man een chateau (kasteel ih Frans 🙂 ) had gekocht. Een gigantisch mooi pand met énorm veel potentieel.. Alleen was er één klein addertje.. De vrouw had slechts een renovatiebudget van 25 000 euro, wat voor zo’n groot chateau gigantisch weinig is. En geloof mij.. Het zag er best brak uit! Er zaten gigantische gaten in het dak wat ervoor zorgde dat de regen bij wijze van spreken binnen gutste, maar doordat zij een te klein budget had om het volledige dak te vernieuwen bleef ze maar oplapwerken doen. Maar telkens tevergeefs, want wanneer er één klein lekje gedicht was, kwam er al gauw weer een ander lek tevoorschijn. Dit om de simpele reden dat ze de oorzaak niet aanpakte, namelijk het dak die eigenlijk volledig om zeep was en die volledig heropgebouwd zou moeten worden.

Jah..

En nu vraag je jou uiteraard af : Wat heeft dit in godsnaam met mindset te maken?

Wel ..

Hier komt het..

Je kan jouw uitdagingen en je negatieve resultaten vergelijken met de regen die binnensijpelt door het dak. En de meesten onder ons proberen deze resultaten met lapmiddeltjes en quick fixes op te lossen.

 • Door medicatie …
 • Door zichzelf te verdoven met alcohol, netflix, …
 • Door doelloos door facebook te scrollen …
 • Door zich te storten op het werk …
 • Door de schuld op een ander te steken …

Dit alles om de echte confrontatie niet te moeten aangaan en niet de échte oorzaak van al die uitdagingen aan te moeten pakken, namelijk jouw manier van denken, dus jouw mindset!

Zolang die Nederlandse dame in ‘Ik vertrek’ haar dak niet grondig zal aanpakken en een deftige opknapbeurt zal geven, zullen er uit onverwachtse hoek nieuwe lekkages blijven tevoorschijn komen.

 • Zolang jij je mindset niet grondig aanpakt, zal jij jouw issues blijven afreageren op een ander. Zal jij jezelf willen verdoven met alcohol en de koppijn de dag erna willen oplossen met een dafalgan.
 • Zolang jij de confrontatie met je eigen sh*t niet durft aan te gaan, zal jij je blijven storten op je werk.
 • Zolang jij niet durft te geloven dat er méér in je zit dan hetgene je er vandaag uithaalt zal jij doelloos door facebook blijven scrollen en jaloezie voelen telkens wanneer je iemand iets ziet bereiken wat jij eigenlijk stiekem ook zou willen bereiken.

Ik geloof niet in een quick fix.

Waar ik wel in geloof is

 • Confrontatie
 • Hard werken
 • Jezelf in de spiegel durven aankijken en zien waar het schoentje wringt
 • Bereid zijn om je oncomfortabel te voelen
 • Bereid zijn om een serieuze investering te maken in je meest belangrijke bezit. En nee, ik bedoel hiermee niet jouw kinderen, ik bedoel hiermee JIJ ZELF! Want wat je zelf niet hebt kan je niet doorgeven aan een ander.

Ik hoop uit de grond van m’n hart dat jij het jezelf zal gunnen om te stoppen met die verdomde oplapwerken. Dat je de confrontatie durft aan te gaan en durft te zien dat jouw dak dringend een grondige reparatiebeurt nodig heeft.

Weet je niet waar te beginnen? Voel je jou angstig? Mankeer je het geloof in jezelf dat dit werkelijk kan? Alsjeblieft.. Schakel m’n hulp in! Je hoeft dit niet alleen te doen!

Stuur me een WhatsApp bericht, mail of bel me of wat dan ook.. Maar ik ben er voor je!

Liefs

Hannelore

+32 471 47 71 29

info@hannelorepante.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

0
  0
  Winkelwagen
  Jouw winkelwagen is leegTerug naar shop